gasthof

Vakantiewoning en polyvalante ruimte op de boerderij

'NiETS DOEN IS OOK IETS DOEN'

WULPEN, op 5 kilometer van de zee

Logeren, vergaderen, weekendje weg, teambuilding, weekje genieten, uitwaaien aan zee, wandelen, fietsen, beleven op de boerderij, aperitiefje op het terras, kindjes op de go-cart, daguitstapjes, mountainbiken, wegdromen … het kan hier allemaal

vakantiewoning 22 personen

Gezellige vakantiewoning voor 22 personen

Landbouweducatieve ruimte gerbertus 30-40 personen

 • Geschikt voor 30 (zittend) à 40 (staande) personen
 • Andersvalidentoegankelijk
 • Buitenterras
 • Vestiaire
 • Voorzieningen: beamer, wifi
 • Kitchenette met o.a. koelkast, koffiezet, kookplaat waterkoker en vaatwas
 • Prijs, te huren per dagdeel

Landbouweducatieve ruimte inflora 20 personen

 • Geschikt voor 20 personen
 • Voorzieningen: wifi, tafels, stoelen
 • Koelkast, koffiezet
 • Prijs, te huren per dagdeel

 

Logeren

Vakantiewoning 22 personen

Beleven

Omgeving & Troeven

Zaalverhuur

Twee educatieve ruimtes op de boerderij

Welkom bij Gasthof Bethania

Het Gasthuis Bethania werd in 1252, 1256 of 1277 opgericht door edelman Gerbertus. Vrome vrouwen ontfermden er zich over armen en reizigers. Deze vrouwen waren geen religieuzen. In de 15de eeuw evolueerde het gasthuis tot augustinessenklooster. Dit klooster beschikte in 1491 en mogelijk zelfs eerder over een windmolen. In de 16de eeuw werd het gasthuis twee keer verwoest. In 1553 door brand en in 1577 door de geuzen. Het jaar daarop verlieten de zusters het gasthuis tot zij in 1583 weer in het bezit kwamen van hun goederen. In 1590 werden de zusters verjaagd door de Orangisten. Deze keer verlieten ze het gasthuis voorgoed. In 1618 traden de zusters in het klooster van de Nobertinessen te Veurne in. Met het puin van het vernielde Gasthuis Bethania bouwde men mogelijk het kapelletje dat in 1960 bij de aanleg van de Veurnekeiweg werd afgebroken. In de tweede helft van de 17de eeuw werd het vernielde gasthuis als hoeve heropgebouwd. Deze hoeve werd toepasselijk Gasthof genoemd. Aanvankelijk bestond de verplichting erin armen en reizigers zoals voorheen onderdak te bieden, maar dit gebruik verwaterde in de loop der jaren. Tijdens de Franse Revolutie werd het Gasthof als kerkelijk goed verkocht. De molen van het Gasthof werd, evenals de kerktoren, tijdens de Eerste Wereldoorlog vernield. De gebouwen van het Gasthof zijn in een L-vorm geplaatst, een eerder ongebruikelijke opstelling in het poldergebied.

Gasthof Bethania werd verbouwd tot een prachtige vakantiewoning gelegen in Wulpen, een klein landelijk dorpje dat deel uitmaakt van Koksijde. Heerlijk fietsen, mountainbiken of wandelen via knooppunten. De vlakheid van de kust met onderweg gezellige terrasjes. Ideaal gelegen als vertrekpunt om naar de zee of Plopsaland te gaan. Op de actieve hoeve bieden we een gezellige woning aan met 6 slaapkamers met eigen douche. Kinderen kunnen zich uitleven op de go-carts, op het speeltoestel, het trapveld, springkasteel, het gazon of op de trampoline. We beschikken over een mooi aangelegd terras. We bieden ook twee ingerichte vergaderruimtes voor 30 en 20 personen aan.

ADRES

Dorpsplaats 9, 8670 Wulpen – Koksijde

telefoon

+32 495 289 673

Email

gasthofbethania@gmail.com